BADANIA ŻYWNOŚCI
W zakresie analiz mikrobiologicznych CBJ oferuje usługi na najwyższym poziomie. To szczególnie ważne, gdy chodzi o badania żywności. Precyzja, odpowiednie metody i efektywność badań mają znaczenie decydujące. To dlatego CBJ od lat cieszy się doskonałą opinią i zaufaniem klientów. Dzięki nim eksperci pracujący w naszym laboratorium od lat wykonują zlecenia dla największych polskich firm i instytucji, badają pieczywo i mięso, produkty mleczne i napoje, przetwory zbożowe i owocowe.
W zakresie badań mikrobiologicznych żywności (oznaczenie bakterii, drożdży, pleśni)
Badania obejmują szeroką gamę produktów:
- pieczywo i wyroby cukiernicze,
- mięso oraz przetwory mięsne i drobiowe,
- mleko i przetwory mleczne,
- produkty owocowo-warzywne,
- przetwory zbożowe,
- napoje, soki,
- produkty dietetyczne.