Badania żywności

W zakresie analiz mikrobiologicznych CBJ oferuje usługi na najwyższym poziomie. To szczególnie ważne, gdy chodzi o badania żywności. Precyzja, odpowiednie metody i efektywność badań mają znaczenie decydujące. To dlatego CBJ od lat cieszy się doskonałą opinią i zaufaniem klientów. Dzięki nim eksperci pracujący w naszym laboratorium od lat wykonują zlecenia dla największych polskich firm i instytucji, badają pieczywo i mięso, produkty mleczne i napoje, przetwory zbożowe i owocowe.

 

W zakresie badań mikrobiologicznych żywności (oznaczenie bakterii, drożdży, pleśni) 

 

Badania obejmują szeroką gamę produktów:

  • pieczywo i wyroby cukiernicze,
  • mięso oraz przetwory mięsne i drobiowe,
  • mleko i przetwory mleczne,
  • produkty owocowo-warzywne,
  • przetwory zbożowe,
  • napoje, soki,
  • produkty dietetyczne.